Αναζήτηση Στοιχείων

Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Επιχειρήσεων μέσω ΑΦΜ, Βήμα Βήμα

Γενικές Πληροφορίες

Μέσω της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (GSIS), τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες, και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητήσουν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω αναζήτησης του ΑΦΜ τους.

H υπηρεσία στοχεύει στην καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα και παρέχεται κατόπιν γνωμοδότησης της Α.Π.Δ.Π.Χ. (με αριθ. 1/2011) και σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 3842/2010 Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις και το εδάφιο (ι) του άρθρου 17 του ν. 4174/2013 περί Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Βήμα – Βήμα

  1. Πρέπει να ξέρετε τους εταιρικούς κωδικούς σας για το GSIS.gr (αν δεν τους γνωρίζετε, ρωτήστε τον λογιστή σας)
  2. Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην σελίδα της ΓΓΠΣ, όπου θα πρέπει να βάλετε το όνομα του χρήστη και τον κωδικό σας, να πατήσετε Είσοδος και Ενεργοποίηση στην υπηρεσία (όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες)
1
2
3
  1. Κάντε είσοδο στην παρακάτω σελίδα (κάνοντας κλίκ εδώ)
  2. Στην καρτέλα ‘Διαθέσιμες Υπηρεσίες’ πατήστε το κουμπί ‘Δημιουργία Ειδικού Κωδικού’
  3. Στην φόρμα που θα εμφανιστεί, ορίστε στο Κωδικό Εισόδου τουλάχιστον έναν χαρακτήρα και ένα νούμερο. Προτείνουμε να είναι από 6 έως 10 χαρακτήρες και πρέπει να είναι όλα κεφαλαία αγγλικά
  4. Στο Συνθηματικό Χρήστη, προτείνουμε πάλι κεφαλαία αγγλικά 6 έως 10 χαρακτήρες και τουλάχιστον ένα σύμβολο, ένα γράμμα και ένα νούμερο. (Απαγορεύονται τα σύμβολα & % )
4
5
6

Εκάβης 6, Π. Φάληρο
ΤΚ. 17564, Ελλάδα
Τηλ. 2102201921
Email: [email protected]
Γ.Ε.ΜΗ.: 164948803000

ΧΡΗΣΙΜΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Copyright © 2023 e-Stapler. All Rights Reserved.